Dieta të ndryshme për detoksifikimin natyral të mëlçisë (pastrimi i mëlçisë)

Mbajtja e një diete natyrale detoksifikimi për të larguar toksinat (toksinë) dhe helmet nga trupi juaj, mund të tingëllojë si një ide e mirë. Në fund të fundit, çfarë veprimi më të mirë mund të ketë, se sa të hash ushqime të freskëta dhe natyrale dhe të shmangësh ato të përpunuara dhe të rafinuara?

Me siguri që ka diçka të mirë kjo ide. Madje ka edhe më shumë përfitime nga ç’duket në pamje të parë. Interesi në rritje për përmirësimin e jetës ka hapur edhe shumë keqkuptime në lidhje me toksinat dhe mënyrën më të mirë për t’i eliminuar ato nga organizmi. Krijimi dhe shtimi i konfuzionit është një fushatë e madhe marketingu për autorët e librave mbi dietat dhe prodhuesit e shtojcave dhe produkteve të tjera detoksifikuese.

Pjesa më e madhe e dietave natyrale për detoksifikimin e mëlçisë, kanë nevojë që shkenca t’i mbështesë. Përveç kësaj, dietat detoksifikuese janë shumë kufizuese dhe mund të shkaktojnë dëme, nëse nuk përdoren me kujdes. Ja se çfarë ju duhet të dini.

Cila është ideja që qëndron prapa dietave detoksifikuese?

Ideja për dietat detoksifikuese bazohet në shqetësimet se toksinat vazhdimisht bombardojnë trupin tonë. Toksinat janë substanca kimike me efekte potencialisht të dëmshme. Ndërkohë që disa toksina janë më të dukshme dhe njihen nga të gjithë, të tilla si pesticidet apo smogu, disa njerëz i konsiderojnë edhe substancat, në dukje normale, si toksina. Toksinat mund të vijnë nga shumë burime, duke përfshirë:

 • Alkoolin;
 • Kafeinën;
 • Ilaçet dhe medikamentet;
 • Pesticidet ose kimikatet e tjera që përdoren për të rritur ose përgatitur ushqime;
 • Smogun ose substancat e tjera në ajër;
 • Substancat si ëmbëlsuesit artificialë të shtuara në ushqime;
 • Sheqeri;
 • Uji i papastër.

Mendimi i përgjithshëm është se trupi ruan toksina në limfë-n digjestive ose në sistemin gastrointestinal, si dhe në lëkurë apo flokë. Si pasojë, toksinat mund të shkaktojnë probleme të tilla si lodhje, dhimbje koke, të përziera dhe një gamë të gjerë të sëmundjeve kronike.

Çfarë është dieta detoksifikuese?

Thellë në mitër, embrion-i rritet me shpejtësi të madhe. Tani, ai është me madhësinë e një fare susami dhe duket më shumë si një fulterëz se si njeri. Embrioni përbëhet nga tre shtresa: ektodermë, mezodermë dhe endodermë, të cilat më pas do të formojnë të gjitha organ-et dhe indet e tij.

Gypi nervor nga i cili do të shpërhapen truri i foshnjës, palca e kurrizit, nervat dhe kolona vertebrore, fillon të krijohet në shtresën e sipërme të quajtur ektodermë. Kjo shtresë do të fillojë rritjen edhe të lëkurës, flokëve, thonjve, gjëndrave të qumështit e të djersës dhe smalti-t të dhëmbëve.2

Zemra dhe sistemi i qarkullimit të gjaku-t fillojnë të formohen në shtresën e mesme ose në mezodermë. Në fakt, këtë javë zemra e vogël fillon të ndahet në dhomëza dhe të rrahë e të pompojë gjak. Mezoderma do të formojë edhe muskujt, kërc-et, eshtrat dhe indet e nënlëkurës.

Shtresa e tretë ose endoderma, do të strehojë mushkëritë, zorrët dhe sistemin rudimentar të urinimit, si dhe tiroidet, mëlçinë, dhe pankreas-in. Ndërkohë, fillojnë të funksionojnë placenta primitiv-e dhe kordoni i kërthizës (kordoni umbilikal), i cili i dërgon foshnjës ushqim dhe oksigjen.

Si ndryshon jeta juaj:

Ju mund të vini re tashmë disa shqetësime që lidhen me shtatzëninë. Shumë gra tregojnë për gjinj të pezmatuar, lodhje dhe urinim të shpeshtë duke filluar që në javët e para. Gjithashtu, mund të keni të përziera, megjithëse më shumë ka të ngjarë që këto të shfaqen gjatë javëve të ardhshme.

Bota jashtë nuk do të shohë ndonjë shenjë të zhvillimeve dramatike që ndodhin brenda jush, përveçse ndoshta që ju refuzoni ndonjë gotë verë gjatë darkës. Është e rëndësishme ta shmangni alkool-in gjatë shtatzënisë, meqenëse askush nuk e di saktësisht se sa mund ta dëmtojë ai një foshnjë në zhvillim e sipër.

Sëmundja mendore e depresion-it tashmë është pranuar nga një numër i madh njerëzish si një sëmundje reale që mund të trajtohet në mënyrë shumë efektive. Kjo sëmundje është shumë progresive pasi në të shkuarën ishte shumë e vështirë për mjekët për të gjetur trajtime për njerëzit që vuanin nga këto probleme.

Një nga fomat e depresionit që akoma nuk është shumë e njohur është depresioni comorbid. Ai i referohet depresionit që ndodh në praninë e sëmundjes fizike, zakonisht të një natyre kronike. Njerëzit që kanë një gjendje që prodhon shumë dhimbje, që kanë një paraqitje të jashtme shumë të dobët janë pronë e zhvillimit të depresionit. Studimet kanë treguar se nëse depresioni diagnostikohet dhe trajtohet, atëherë pamja e jashtme përmirësohet shumë shpejt.

Për njerëzit me sëmundje kronike ose serioze është shpesh e vështirë për të bërë diferencën ndërmjet pakënaqësisë dhe depresionit. Por më vonë simptomat mund të vihen më shumë në dukje. Këtu përfshihen:

 • Çrregullimet e gjumit;
 • Humbja e interesit në gjërat e përditshme të tilla si hobi dhe familja;
 • Paaftësia për të vazhduar përpara;
 • Ndryshimet e oreksit; dhe
 • Humbja e vetësigurisë.

Nëse ju ose një i afërm ka një sëmundje serioze ose kronike, kontrolloni për shenja të depresionit. Trajtimi i këtij aspekti jo vetëm bën që personi të ndihet shumë më mirë, por gjithashtu ndihmon në shërim të plotë.