Kujdesi farmaceutik ju siguron informacion rreth vetë-kujdesit, se si mund të trajtoni gjëndjet e lehta mjekësore me produkte të pranishme në farmaci. Zbuloni sesi farmacisti mund t'ju ndihmojë për të menaxhuar gjëndjet jo të rënda të shëndetit tuaj.

Testimi i glukozës në gjak

Kur niveli i sheqerit në gjak mbetet i lartë për një kohë të gjatë, mund të ndodhë dëmtimi i të gjithë vena-ve të gjakut në trup. Komplikimet afatgjata përfshijnë:

 • Sëmundje të veshkave;
 • Probleme të këmbëve;
 • Impotencë;
 • Rritje e rrezikut të infeksioneve;
 • Probleme të gojës;
 • Dëmtim të nervave;
 • Probleme vizual-e;
 • Një rritje të rrezikut të atakut në zemër.

Këto probleme zakonisht shfaqen tek njerëzit që e kanë patur diabetin për pak vite, dhe që mund ta zvogëlojnë duke e mbajtur nivelin e glukozës në gjak dhe presionin e gjakut në një shkallë të shëndetshme.

Kontaktoni farmacistin ose mjekun e familjes

Diabet-i është një gjendje që mund të diagnostikohet dhe trajtohet nga doktori juaj. Megjithatë, shumë farmaci ofrojnë një shërbim të testimit te glukozës së gjak për të parë për praninë e diabetit.

Këshillë për njerëzit që bëjne testin e glukozës në gjak në farmaci:

 • Testi i glukozës në gjak zakonisht është kryer duke përdorur një monitor portativ glukoze dhe me anën e testimit;
 • Gishti nxjerr një pikë gjaku, e cila vendoset në një rrip testimi që përmban kimikate;
 • Rripi i testimit është vendosur në matësin e glukozës dhe rezultati shfaqet në mënyrë digitale;
 • Kur merrni mostër gjaku, është e rëndësishme që të siguroheni që gjaku juaj është i pastër; ushqimi ose pija në trupin tuaj mund të ndikojë tek testi;
 • Disa gjakderdhje mund të ndodhin pasi gishti është shpuar dhe ekziston një rrezik i vogël infeksioni.

Nëse keni një rezultat të lartë të glukozës në gjak kjo nuk do të thotë që keni diabet, por duhet të shihni mjekun tuaj për analiza të mëtejshme.

Problemet e tjera mjekësore që mund të shkaktojnë nivele të larta të glukozës në gjak janë stresi i rëndë dhe përdorimi i disa medikamenteve.

Pages: 1 2 3