KancerProstateTrajtime
 • Disfunksioni erektil – Pjesa më e madhe e njerëzve përjetojnë impotencë (probleme të ereksionit) pas kirurgjisë. Shërimi i ereksionit mund të marrë disa vite.
 • Infertiliteti – Ashtu sikundër tubat nga testikujt (vas deferens) janë mbyllur edhe prostata dhe fshikëza seminale janë hequr, për rjedhojë, sperma nuk derdhet më gjatë orgazmë-s. Kjo rezulton në infertilitet. Nëse ju dëshironi për të patur fëmijë, flisni me doktorin tuaj përpara trajtimit.
 • Radioterapia e rrezeve të jashtme

  Radioterapia e rrezeve të jashtme përdor energjinë e madhe të rrezeve X për të vrarë qelizat kanceroze ose dëmtuar ato në mënyrë që ato të mos shumëfishohen. Radioterapia zakonisht është konsideruar nëse ju keni kancer që është kapur në fazat e para dhe ndryshe nga rastet e tjera, jeni në një shëndet të mirë të përgjithshëm. Ajo mund të përdoret në vend të kirurgjisë ose në kombinim me kirurgjinë.

  Përpara sesionit të terapisë, teknikët e radioterapisë do të vendosin një makinë. Ju mund të shihni onkologun e rrezeve dhe të bëni testet e gjakut. Përgatitja mund të marrë 1 deri në 3 orë. Ndonjëherë mund të ketë edhe vonesa.

  Gjatë sesioneve të trajtimit ju do të shtriheni në një tavolinë ekzaminimi. Trajtimi është i dhimbshëm dhe çdo sesion zakonisht merr 15 minuta.

  Trajtimi është planifikuar për të siguruar sa më pak dëme që të jetë e mundur në indet normale përreth prostatës. Makinat moderne janë bërë më të sakta dhe janë në gjendje për të kufizuar ekspozimin ndaj rrezatimit përreth indeve të shëndetshme. Terapia e radioterapisë përdor metodat tredimensionale që përputhen me madhësinë dhe formën e tumor-it.

  Nëse jetoni afër një spitali që përdor edhe radioterapinë, ju zakonisht duhet të bëni trajtim çdo ditë të javës për deri në 8 javë. Ju mund ti bëni këto trajtime si një pacient i jashtëm dhe të shkoni në qendrën e trajtimit apo në spital çdo ditë për seancën tuaj të trajtimit. Shumë njerëz vazhdojnë të punojnë gjatë periudhës së trajtimit.

  Efektet anësore të radioterapisë

  Pages: 1 2 3 4 5 6 7