lekura-rh

Zëvendësuesit e sapunëve, kremrat, kremrat pengues, përgatitjet anti-kruarje dhe zëvendësuesit e dusheve dhe banjove gjithashtu mund të ndihmojnë për problemet e lidhura me lëkurën e thatë. Pyesni farmacistin tuaj për trajtimin më të përshtatshëm për lëkurën tuaj.

Zëvendësuesit e sapunëve

Sapuni normal është shumë alkalin dhe mund të dëmtojë lëkurën. Nëse ju keni lëkurë të thatë, ju duhet gjithmonë të përdorni një zëvendësues të sapunit.  Në të njëjtën mënyrë, sapunët me parfume dhe lanolin mund të shkaktojnë alergji.

Zbutësit

Zbutësit e lëkurës duhet të përdoren shpesh. Zbutësit janë më të mirë sesa kremrat dhe janë më pak të yndyrshëm.

Kremrat pengues

Kremrat pengues janë të nevojshëm për njerëzit që vazhdimisht kanë duart e tyre në ujë ose që kanë dermatit-in (ekzemë). Megjithatë, ato mund t’i bëjnë duart të rrëshqitshme.

Përgatitjet anti-kruarje

Produktet anti-kruarje janë të nevojshme në dush për të ndihmuar në lirimin e kruarjeve të lëkurës së thatë.

Produktet e banjove dhe dusheve

Përdorimi i rregullt i banjove me vaj mund të ndalojë lëkurën për të prodhuar vetë vaj dhe mund të shkaktojë lëkurën e thatë. Për këtë arsye, ju nuk duhet të përdorni më shumë sesa sasia e rekomanduar.

Suplementet

Suplementet e mëposhtme gjithashtu mund të ndihmojnë për lëkurën e thatë:

  • Vajrat;
  • Zinku; dhe
  • Vitamina A.