Vazektomia erektile: pyetje më të shpeshta

A mund të kem unë që jam beqar vazektomi?

Po, vazektomi-a është mbartur në meshkujt beqarë. Nuk ka rëndësi nëse ju nuk keni patur fëmijë, megjithatë, ju duhet të mendoni me kujdes rreth vazektomisë sepse procedura është e përhershme.

Të lëndon procedura?

Vazektomia zakonisht zgjat 30 minuta dhe mund të bëhet nën anestezi-në lokale ose të plotë. Meshkujt zakonisht raportojnë një dhimbje të butë në të moderuar në testikujt e tyre për disa sekonda gjatë kësaj procedure. Për disa ditë pas vazektomisë, testikujt mund të dhëmbin ose kanë atë ndjenjën sikur të jenë goditur. Meshkujt duhet të pushojnë për 24 orë dhe të shmangin punën fizike dhe aktivitetin seksual për disa ditë.

Do të jem unë akoma në gjendje të ejakuloj pas vazektomisë?

Po, sperma është bërë në fshikëzat seminale dhe gjëndrat e prostatës (prostata). Këto nuk janë të prekura nga vazektomia. Sperma përbën vetëm 2 deri në 5% të ejakulim-it kështu që ju nuk do të jeni në gjendje që të vini re asnjë ndryshim në volumin e ejakulimit (derdhjes tuaj).

vazektomi

Do të lëshoj unë akoma spermë pas vazektomisë?

Po, sperma do të vazhdojë edhe pas vazektomisë. Gjithsesi, pas një kohe, prodhimi i spermës zakonisht zvogëlohet.

Pas vazektomisë ku shkon sperma?

Sperma, e cila është në testikujt, nuk mund të kalojë në enën sjellëse (gypi farësjellës) në një kohë që ato janë prerë dhe lidhur, kështu që ato janë riabsorbuar nga trupi.

Sa mund të zgjasë pas vazektomisë që unë të kuptoj që jam steril?

Kjo zakonisht merr rreth 15-20 ejakulime pas operacionit, para se ju të nxirrni jashtë çdo spermë të mbetur në fshikëzat seminale. Ju duhet të përdorni gjatë kësaj kohe një metodë alternative të kontracepsion-it. Pas 2-3 muajsh ju duhet të jepni një mostër sperme e cila do të testohet për të parë nëse ndonjë spermë është akoma e pranishme në derdhjen tuaj.

A do të bien nivelet e mia të testosteronit pas vazektomisë?

Nuk ka asnjë dëshmi se vazektomia ul nivelet e testosteron-it, ose aftësinë seksuale.

A do të jetë vazektomia ime 100 përqnd e suksesshme në parandalimin e shtatzënisë?

Pages: 1 2