Goditjet aksidentale në kokë janë të zakonshme. Fatmirësisht kafka është një pjesë shumë e fortë e trupit dhe shumë njerëz që vrasin kokën e tyre nuk vuajnë më shumë se disa orë nga dhimbja e kokës. Por, ndonjëherë lëndimet e kokës mund të jenë më serioze, me dëmtime të brendshme në tru ose fraktura të kafkës. Në rastet më serioze është zakonisht shumë e dukshme se është e nevojshme ndihma mjekësore.

Kërkimet në Angli kanë treguar se një nga shenjat më të rëndësishme dhe të mundshme të frakturë-s së kafkës është e vjellura.

Çdonjeri që vjell pas një dëmtimi të kokës duhet të kërkojë këshillë mjekësore, edhe nëse ato duken shumë mirë.